Weekmenu week 45

Thema: #goedgeregeld

Ken je dat? Altijd net iets teveel koken? Eten wordt hier in huis eigenlijk bijna nooit weggegooid (uitzondering: als het echt niet meer goed is). Dus een restant van een lekkere maaltijd gaat keurig in een bakje de vriezer in.

We hebben niet één, maar twee vriezers. Je zou dus denken dat je dan wel ruimte genoeg hebt. Maar het lukt mij regelmatig om ze allebei propvol te krijgen. Dat is dan altijd het moment waarop we een week plannen met ‘verrassingen uit de vriezer’.

Want eigenlijk is het best heel erg handig als je de bakjes in de vriezer zou voorzien van een label, waarop je in elk geval schrijft wat erin zit en liefst ook wanneer je het hebt ingevroren. Dat… gebeurt hier dus (nog) niet.

Deze week heeft als thema ‘goedgeregeld’ omdat ik maar heel kort in de keuken hoef te staan en daardoor tijd heb voor andere dingen. Dat houd ik meestal een weekje vol, mijn ‘to cook’ lijst is dan alweer gevuld met allemaal gerechten die ik ook nodig weer eens wil maken.

Maandag: Burrito’s met bonenvulling en barbecuesaus. Dit is een recept van mezelf, aangevuld met een accent van zoonlief.
Dinsdag: Gado gado met kipsaté en pindasaus. Dit gerecht maak ik regelmatig, soms met en soms zonder de kipsaté.
Woensdag: uiensoep en/of minestronesoep: 2 verschillende soepjes uit de vriezer met afbakbrood (focaccia van de Lidl). De uiensoep leek eigenlijk op saoto, dus ik had al verse taugé in huis gehaald, maar bleek toch een ander soepje te zijn dat ik ooit van iemand heb gekregen (dus niet zelfgemaakt). Leuke verrassing!
Donderdag: verschillende soorten kipcurry/kerrie met rijst uit de vriezer. Dit was echt verrassingsmenu, want dat de bakjes rijst met kip en groenten bevatten was me wel duidelijk, maar welk recept? Dat ontdekten we na het warm maken.
Vrijdag: teriyaki zalmfilet met bloemkoolrijst, broccoli, taugé en Chinese kool. Losjes geïnspireerd op een recept van de Kokster (Instagram). Ik gaf er mijn eigen draai aan.
Zaterdag: kabeljauwhaasje in spek op een romige spinaziepuree met gegrilde tomaten. (@anniepannie, Instagram, online recept klik hier: recept van anniepannie)
Zondag: kipgehaktburger met spinazie (@charlieskitchen, Instragram, online recept klik hier: recept van Charlie). Deze heb ik al eerder gemaakt, meteen meerdere burgers gevormd, dus deze keer kon ik ze zo uit de vriezer pakken. Goed geregeld!

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *