Weekmenu week 46

Thema: #swiepswoepswap

Ik hoor je denken: ‘swiepswoepswap’, wat is dat nu weer? Dat kan ik me heel goed voorstellen.

Er was eens iemand op Instagram, Mandy is haar naam, die iets ontzettend leuks bedacht. Om mensen met een foodblog kennis te laten maken met de vele andere leuke foodblogs die er zijn, maakt zij het mogelijk om je in te schrijven en mee te doen aan een ‘swiepswoepswap’ maand. Deze keer al voor de negende keer! Ze vertelt er zelf ook van alles over op haar website: https://www.mandyandmore.nl/and-more/swiepswoepswap. Haar site bevat naast dit artikel nog veel meer leuks, dus zeker een bezoekje waard.

Ik werd deze editie gekoppeld aan Instagrammer Robert de Weerd, beter bekend als ‘Kokende Kerel’ en hier te vinden: https://www.instagram.com/kokendekerel/

Net als de vorige keer koos ik niet één gerecht in deze receptenruileditie (swap) om er mijn eigen draai aan te geven (swiepen en swoepen), maar maakte ik er een themaweek van. Dat deed ik de eerste keer ook, en omdat Mandy inmiddels een heuse ‘Prinses’ is sinds ze is getrouwd kroonde ze mij de vorige editie tot ‘Swiepsoepswap kroonprinses’. Verder geen druk voor deze tweede deelnameronde voor mij ;-).

Het allerleukste is nog wel dat ik toestemming heb gekregen van Robert om zijn recepten op mijn site te delen, uiteraard met eervolle vermelding bij elk recept. Daar heb ik zeer dankbaar gebruik van gemaakt en jullie ook, want geloof me: hier zitten echt toppertjes tussen!

Ons weekmenu zag er als volgt uit:

Maandag: Mega-grote-dikke-vette-jeugdsentiment-plaatpizza
Dinsdag: Broccolisoep en spinakopita. Over dat laatste gerecht was ik niet tevreden, dus dat recept plaats ik niet.
Woensdag: Koolrolletjes met gehakt in tomatensaus
Donderdag: Fajitas met kip en avocadocrème (eigen recept, maar wel geïnspireerd op een post van Robert, en de ahornsiroop is daardoor aan mijn persoonlijke recept toegevoegd)
Vrijdag: Vegetarische variatie op kip in oestersaus
Zaterdag: we kregen vrienden te eten, dus ik maakte twee recepten. De eenvoudige macaroni is mijn eigen recept, maar lijkt wel erg veel op een recept dat Robert zelf gebruikt. Daarnaast maakte ik de ontzettend lekkere tortellini met broccoli in truffeltapenade, geloof me: die wil je proeven!
Zondag: Hongaarse goulash met rijst (eigen recept, op het weekmenu na het zien van zijn variant van goulash, en een mooie gelegenheid om mijn persoonlijke versie van goulash online te zetten).

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *