Thema: #ronddewereld
Bij het samenstellen van het weekmenu van deze week koos ik gerechten uit verschillende werelddelen. Want we blijven weliswaar al maanden zoveel mogelijk thuis, dat weerhoudt ons niet om af en toe een culinaire reis te maken naar het (verre) buitenland. Maar ook een ouderwetse Hollandse stamppot mag in een frisse en natte herfstweek niet ontbreken.
Ons weekmenu zag er als volgt uit:
Maandag: Amerika: een heerlijk broodje pulled chicken volgens recept van Mascha (te vinden op Instagram: @Maschafoodlifestyle)
Dinsdag: Nederland/Europa: een ouderwetse boerenkoolstamppot met rookworst
Woensdag: Azië: Thaise noedelsoep met gemengde paddenstoelen, paksoi en omeletreepjes (recept van Euroma, hier te vinden: Thaïse noedelsoep)
Donderdag: Europa: scholfilet in paprikaroom, een heel oud recept uit mijn bewaarmap (receptkaart van de Albert Heijn)
Vrijdag: Azië: Kipcurry met spruitjes en cashewnoten
Zaterdag: thuis een high tea/high wine met heerlijke zoete en hartige hapjes van Bistro Dreams uit Enschede (één van de twee restaurants waar mijn vriend mede-eigenaar is)
Zondag: Afrika: Boboti (nog een recept van Masja, te vinden op Instagram: @Maschafoodlifestyle)
Broodje Pulled Chicken Boerenkool met worst Thaïse noedelsoep met paddenstoelen Scholfilet in paprikaroom Kipcurry met spruitjes en cashewnoten Hapjesbox vlees (met olijven) Brood en stokjes met dips (hummus, tapenade, aioli en tzatziki) Zoete hapjes (citroentaart en drie kleuren chocolademousse) Bobotie Luxe hartige hapjesbox
Published by