Weekmenu week 49

Thema: #receptenmap

Net als vorige week is ook deze week mijn receptenmap de inspiratiebron voor het weekmenu.

De verzamelmap met recepten

In deze map zit al meer dan twintig jaar een recept voor duiveltjeseten. Grappig genoeg kwam ik vorige week op Instagram steeds ‘duuvelse kip’, ‘duivelse kip’ en meer variaties op dit thema tegen, allemaal met vergelijkbare ingrediënten. Die kwam dus op mijn ‘to cook list’. En zo heb ik nog een aantal oude favorieten afgestoft.

Niet iedereen hier in huis houdt van vegetarisch eten en ook champignons zijn geen grote favorieten. Dat betekent niet dat ze dat nooit hoeven te eten, maar als ze alledrie logeren maak ik graag van de gelegenheid gebruik door dan zeker iets met vegetarisch en met champignons te maken. Ik maakte twee recepten waarvoor ik maar één keer achter het gasfornuis hoefde te staan: gevulde courgette en (omdat het Sinterklaas was zaterdag) een hartige banketletter. De vulling van beide recepten is identiek, de gerechten zelf wel totaal verschillend. Dus ideaal als je even snel iets echt lekkers voor één of twee personen wilt maken en niet lang in de keuken wilt staan.

Maandag: Katenspekrolletjes
Dinsdag: Duiveltjeseten
Woensdag: Lasagne met spinazie en ricotta
Donderdag: Kipfiletragout met rode wijn, paprika en champignons
Vrijdag: Gevulde courgette
Zaterdag: Bladerdeegpakketjes met vegetarisch gehakt
Zondag: Rijst met koolvisragout

Heb ik je geïnspireerd? Laat het me dan weten! Reageer op Instagram of onder deze blog. Vind ik leuk!

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *