Weekmenu week 50

Thema: #middenoosten (en omgeving)

Deze week heb ik mijn volgers op Instagram gevraagd om een tip, ter inspiratie. Daaruit kwam ‘Midden Oosten’ naar voren. Een keuken waar ik niet echt in thuis ben. We eten wel regelmatig Turks eten, met wat fantasie ook wel Marokkaans, maar strikt genomen valt dat er niet onder. Vandaar de toevoeging ‘en omgeving’.

De horeca maakt daarnaast zware tijden door, al weken zijn ze gedwongen gesloten. Het is dus erg belangrijk, om straks ‘post corona’ nog naar een restaurant te kunnen, af en toe iets lekkers te bestellen. Dat deed ik bij Tugce’s catering en bij Las Fritas Winterswijk.

Ons weekmenu:

Maandag: Tajine met gehaktballetjes en aardappel volgens recept van ‘Uit de keuken van Fatima’.
Dinsdag: Lahmacun van Tugce’s catering
Woensdag: Shakshuka volgens het heerlijke recept van Chicks love Food
Donderdag: Kebab (rundergehaktrolletjes, deze keer met Ras el Hanout kruiden), sperziebonen in tomatensaus, frietjes en pitabrood.
Vrijdag: Borrelbox met verschillende tapas/hapjes, gekocht bij Jumbo (6 bakjes, 10 euro). Aangevuld met wat homemade knoflooksaus (half Griekse yoghurt, half fritessaus, verse knoflook en peterselie).
Zaterdag: Eten laten bezorgen door Las Fritas Winterswijk. Inclusief alle desserts van de kaart.
Zondag: Börek, broccoli, gemarineerde kipfilet en gebakken aardappeltjes. De börek was lekker, maar nog niet goed genoeg om het recept hier te delen. Fillodeeg gevuld met roergebakken spinazie, rode ui, feta, oregano, basilicum, peper en zout en ingestreken met olijfolie.

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *