Weekmenu week 51

Thema: #gowiththeflow

De laatste schoolweek voor de Kerstvakantie. En voor mij daarmee ook de laatste werkweek. Normaal gesproken al een ongewone en drukke week, maar met een toespraak van de Minister President op maandag in het vooruitzicht wisten we al wel dat het geen standaard week ging worden.

Ondertussen zakken onze koelkasten/diepvriezen bijna door hun stelpootjes van al het ingevroren lekkere eten dat daar in ligt. En vorige week, in afwachting van de uitslag van de coronatest van één van mijn verkouden huisgenoten, had ik even snel zonder lijstje wat noodzakelijke boodschappen gescoord voor als de test onverhoopt positief zou zijn en we in isolatie zouden moeten. Dat bleek gelukkig niet nodig.

Blijf zoveel mogelijk thuis, help de horeca en ga niet vaker dan nodig boodschappen doen werd daarmee de basis voor een eenvoudige en lekkere week. Het menu bedacht ik in de loop van de dag, het leverde toch een zeer gevarieerd menu op.

Maandag: nasi met kipsaté, gebakken ei en kroepoek. Een echt recept is niet nodig, koop gewoon gemarineerde kipsaté bij de Lidl, geef er kant-en-klare satésaus bij. Maak nasi van rijst, een nasipakket en een zakje mix voor nasi. Tip: scheutje ketjap erdoor is lekker. Bak een eitje en geef er kroepoek bij.
Dinsdag: eenvoudige boerenkoolstamppot met magere rookworst en zilveruitjes.
Woensdag: eerst een online Kerstborrel, ik zette een bordje hapjes (zelf gekocht bij de Jumbo) klaar en een glas wijn. Simpel: kies gewoon 3 bakjes uit de ‘3 voor 5 euro’ tapas en geef er wat komkommer, snoeptomaatjes en heksenkaas bij.
Daarna hoefde ik niet te koken, dat deed vriendlief. Geheim recept van de chef. Gehaktballetjes in tomatensaus, verschillende groenten uit de vriezer/koelkast met een scheut room en gebakken krieltjes.
Donderdag: van een verspakket roti (Lidl) maakte ik een extra lekkere versie door een nog een flinke schep rotikruidenpasta (Paloeloe Van Kakawat) door te roeren en extra boontjes en aardappel toe te voegen.
Vrijdag maakte ik orzo met paddenstoelen en prei. Een experimentje, maar pakte goed uit.
Zaterdag warmde ik een iets te grote portie Gestoofd rundvlees uit India met rijst en boontjes op. Als dessert hadden we heerlijke winterbrownies, boterkoek en Cheesecake van Effe Anders uit Winterswijk (help de horeca!).
Zondag deden we een verrassingsmenu uit de vriezer. Ik dacht allemaal kipcurry variaties te hebben ontdooid en was al enthousiast aan het afbakken van naanbrood begonnen. Het bleek echter een restje roti (ik had geen rotivellen, wel rodebietenwraps van NoFairyTales in huis haha) en een restje Mexicaans gekruide rijst. Het derde bakje bevatte wel curry (met vadouvan kruiden, receptje van Euroma NL). Dus het naanbrood kon daar in elk geval wel goed bij (en is ook zonder curry lekker).

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *