Weekmenu week 52

Thema: #vakantiemodus #kerst

Kerstvakantie in 2020. Corona vraagt om veel aanpassingen. Ons sociale leven ligt plat. En de horeca ook. Deze week steek ik weinig energie in het eten koken, we eten favoriete gerechten en ook uit de diepvries. En met Kerst laten we ons goed verzorgen door de horeca. Het resultaat: toch een gevarieerde week met heerlijk eten.

Maandag: preitaart
Dinsdag: tortillapizza (tip: ideaal om restjes chili op te maken!)
Woensdag: erwtensoep, gekocht voor Concordia Kotten (een plaatselijke muziekvereniging), bereid door de cateraar ‘Harm Kookt’. Voor het goede doel en lokaal gekocht, win-win.
Donderdag – Kerstavond – gourmetten. Compleet verzorgd door Bistro Dreams, van brood met dips, salades en sauzen tot luxe vlees en vis, alles zat erbij.
Vrijdag: op Eerste Kerstdag was mijn gezin niet compleet. Ik maakte voor mijn dochter en mijzelf een simpele tomatensoep (met een verspakket van de Lidl als basis) en een ‘Kerstboom’ van No Fairy Tales wraps. Ik vulde de wraps met gerookte kip – komkommer – honingmosterddressing en met gerookte zalm – rucola – knoflookkruidenkaas. Het dessert – drie kleuren chocolademousse met de lekkerste brownie – kwam ook van Bistro Dreams.
Zaterdag: op Tweede Kerstdag verzorgde Bistro Dreams ons voor- en hoofdgerecht. Drie soorten carpaccio (Ossenhaas, gerookte zalm en bietjes) en sukade, warmgerookte zalm en pasta met paddenstoelen-truffelsaus. Ik maakte zelf stoofpeertjes die we aten met een boomstam (chocolade-vanilleijs) en slagroom.
Zondag: na al dat feestelijke eten was een eenvoudige en gezonde spaghetti bolognese een goed idee.

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *