Weekmenu week 53

#Einde2020

Het is nog steeds Kerstvakantie, we leven in een aparte week net na Kerst. De oudste is de 29e jarig, daarna volgt Oud en Nieuw. Een bijzondere versie dit jaar, want we vieren het echt in zeer kleine kring.

Deze week richten we ons op afwisselend gezonde gerechten, restjes opmaken van Kerst/uit de vriezer en feestelijke gerechten vanwege de verjaardag en de jaarwisseling.

Maandag: zelf gepaneerde kipschnitzel met witlofsalade, in de schil gebakken krieltjes en een stoofpeertje.
Dinsdag: Lucas wordt 16 jaar en eet heel graag huisgemaakte appeltaart (pak van Koopmans met goudreinetten), gebakken door zus Elise. Als avondeten kiest hij zijn lievelingseten risotto met champignons en courgette (vegetarische versie, dus zonder kip). Voor de andere twee kinderen (die zowel champignons als courgette niet erg lekker vinden) maak ik ook nog tortellini met broccoli, gedroogde tomaat en truffeltapenade. Het is tenslotte feest.
Woensdag: mijn opa kwam gisteren op visite en bracht verse boerenkool uit eigen moestuin mee, dus wij aten heerlijke boerenkoolstamppot met rookworst en zilveruitjes.
Donderdag: ’s ochtends ging ik naar mijn oma in het verzorgingstehuis (ze heeft helaas Alzheimer), waar ik ook opa trof. Ik bracht verse warme appelflappen mee die ik zelf heb gebakken. ’s Avonds aten we diverse hapjes, waarbij ik vooral de lokale ondernemers heb proberen te steunen: De bakker aan huis (oliebollen), Effe Anders (hapjes en prosecco) en Bistro Dreams (borrelbox).
Vrijdag: Nieuwjaarsdag dus weinig zin om lang in de keuken te staan en geen grote trek. We haalden Chinese tomatensoep en loempia’s, wederom bij de lokale ondernemer: De Chinese Muur.
Zaterdag: Vers eten blijft erg lekker, dus ik maakte een milde curry van zalmfilet en kabeljauwfilet waarin ik de restjes groenten uit de koelkast verwerkte: rode ui, paprika, wortel, peultjes en rode peper.
Zondag: onverwacht bezoek én sinds vrijdag al zin in verschillende Chinese gerechten, dus opnieuw naar De Chinese Muur voor een rijsttafel. We bestelden er ook gebakken tongfilet in kerriesaus bij, aanrader!

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *