Weekmenu week 2 – 2021

Deze week ga ik de uitdaging aan om elke dag iets te maken met aardappels. Als je mij al langer volgt zie je vaak pasta en rijst voorbij komen, ook broodjes en wraps zijn favoriet. Aardappels bereid ik inderdaad niet zo vaak. Tijd om daar deze week verandering in aan te brengen!

Nu is aardappels een breed begrip, we eten nog best vaak gebakken aardappeltjes of friet. Daarom vind ik dat we deze week ook aardappelpuree en ouderwets gekookte aardappels moeten eten. Dat is gelukt!
Maandag: de lievelingsvis van de jongste: pangasiusfilet kerrie van de Lidl. Deze keer met aardappelpuree waar ik wat verse peterselie en bieslook doorheen knipte, peultjes, worteltjes en broccoli. Laat het dan weten in de reacties, dan werk ik het voor je uit.
Dinsdag: een gehakt-cordonblue schnitzel. De reactie aan tafel ‘heb ik dat al wel eens eerder gegeten?’ zegt wel hoe weinig hier aardappeltjes-groenten-vlees op tafel komt. We aten er gebakken aardappeltjes, witlofsla en gemengde sla bij. Twee salades, want we hebben witlofliefhebbers en witlofhaters aan tafel.
Woensdag: varkenshaas met gebakken champignons in een beetje portsaus dat nog in de vriezer lag van Kerst. Van het restje puree op maandag maakte ik met een eidooier in de oven ‘pommes duchesses‘. Verder gekookte sperzieboontjes en gebakken krieltjes erbij.
Donderdag: boerenkool met magere rookworst, hiervan lagen een paar bakjes in de vriezer. Ideaal na een drukke werkdag: haal het een dag van tevoren uit de vriezer en warm de ontdooide boerenkool eenvoudig op. Lekker snel aan tafel.
Vrijdag: funburgers tonijn (recept van vishelden), een restje kipgehaktburger met spinazie (recept van Charlies Kitchen), gebakken krieltjes met kruiden (paprika, knoflookpoeder en uipoeder) en worteltjes.
Zaterdag: ouderwets bordje friet met kroket, erbij een gemengde salade en (dit staat hier echt zelden op tafel): appelmoes.
Zondag: gekookte aardappeltjes met jus, gehaktbal met een gesnipperd uitje, rode kool en spinazie.

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *