Weekmenu week 3 – 2021

In januari eten we graag allemaal extra bewust en gezond. Lekker veel verse groente, minder vet en calorierijk. Herkenbaar? Voor ons deze week in elk geval wel.

Bij het samenstellen van dit weekmenu was gezonder eten wel mijn uitgangspunt. Groenten in de hoofdrol, niet te calorierijke gerechten en veel variatie (vis/vlees/kip en ook pasta/rijst/soep/hartige taart en diverse soorten groente). Met één ding had ik geen rekening gehouden: mijn lieve vriend ging gezellig in de keuken experimenteren met zoet gebak. Dus naast deze gezonde verse maaltijden proefden we ook verschillende varianten van gevulde koeken (heertjes, gevulde grote koek en banketstaaf), allemaal gevuld met een mengsel van spijs, appel en banaan. Erg lekker en bewust genieten van iets heel lekkers hoort ook thuis in een gezond eetpatroon.

Maandag: volkoren noodles met teriyaki kipstukjes en verschillende knapperige groentes (peultjes, wortelreepjes, taugé, komkommer, champignons en ook nog wat rode peper).
Dinsdag: minestronesoep met tortellini.
Woensdag: risotto met venkel, courgette en doperwten (recept uit het kookboek van Charlie’s kitchen).
Donderdag: volkoren spaghetti met kipgehaktballetjes in verse tomatensaus (ook een recept uit het kookboek van Charlie’s kitchen).
Vrijdag: hartige taart van broccoli met ham.
Zaterdag: gemarineerde kipfilet a la minute (Lidl) met broccoli, gemengde sla en gebakken aardappel (geen recept, de kipfilet koop je kant- en klaar en hoef je alleen maar even kort te bakken).
Zondag: volgt


Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *