Weekmenu week 4 – 2021

Deze week leefde ik me meer dan anders uit in de keuken, liet me inspireren door grote foodbloggers. En zaterdag genoten we met z’n tweetjes van een heerlijk driegangendiner, goed voor ons en voor de lokale horeca.

Het blijft elke week een uitdaging, een gevarieerd en lekker weekmenu verzinnen. Deze week scrolde ik daarom maar weer eens door opgeslagen Instagram berichten van foodbloggers. Dat bleek een goed idee, want mijn menu was zo klaar. Wil je ook graag inspiratie? Kijk dan hieronder. Uiteraard met alle credits voor de foodbloggers die me deze week inspireerden, je vindt hier dus vanzelfsprekend de links naar de originele recepten.

Maandag: de Chinese tomatensoep volgens recept van Francesca Kookt. Aangevuld met een heel simpele nasi (nasigroenten, nasikruiden en rijst) en kipsaté (deze keer kant-en-klaar gemarineerde kipblokjes en een kant-en-klare satésaus).
Dinsdag: Gevulde courgette en paprika met rijst. De groenten vulde ik met vegetarisch gehakt, ui, champignon, knoflook en royaal kerrie.
Woensdag: opnieuw geïnspireerd door Franceska Kookt. Surinaamse bami, gemarineerde kip en zoetzure komkommer. Aanrader hoor!
Donderdag trok ik verschillende bakjes uit de vriezer en vergat vervolgens een foto te maken. Het was rijst met kipfiletragout. Na het invriezen zag het er wel minder mooi uit dan bij de eerste keer eten.
Vrijdag: kabeljauwfilet met een krokant laagje van panko, kruiden en grana padano volgens recept van Uit de keuken van Fatima. We aten er krieltjes en broccoli bij.
Zaterdag: driegangendiner van Restaurant De Zwaan. Brood met dips, rundercarpaccio met truffelmayo, parmezaanse kaas, kappertjes en uitjes. Daarna kipburger met kimchi-mangochutney, bbq salsa en nachochips, frietjes en salade en gamba’s in rode curry met groenten en bloemkoolrijst. Het dessert was een crème brulee taartje met rood fruit en tiramisu shortbread bars met biscuitbodem en caramelsaus. Echt aanrader dit, al eten we nog veel liever in het restaurant zelf.
Zondag: zalmfilet met een romige crunchy topping van macademia noten, paturain en parmezaanse kaas volgens recept van Aan tafel met Tammie, met worteltjes en aardappelpuree,

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *