Weekmenu week 6 – 2021

Deze week staat in het teken van ‘swiepswoepswap’. Wat dat is? Mandy (van Mandyandmore.nl) organiseert nu alweer voor de tiende keer een evenement dat ze ‘swiepswoepswap‘ heeft genoemd. Ze koppelt hierbij foodaccounts aan elkaar. Je ‘ruilt’ zo recepten uit en geeft er desgewenst je eigen draai (swiepen en swoepen) aan. Ik heb nu drie keer meegedaan en kies niet één, maar zeven dagen iets lekkers uit alle posts van mijn ‘swiepswoepswap’ maatje. Deze keer was dat Ingrid Hendriks.

En dat werd dus een week lang echt heel lekker eten! De meeste gerechten komen hier ook vaker op tafel, maar toch ontdekte ik nieuwe recepten. Heel erg leuk!

Normaal gesproken start een weekmenu op maandag. Deze week waren we alleen zo ontzettend ingesneeuwd, dat ik maandag een ‘pasta met rode saus’ uit de voorraadkast kookte. En dus op dinsdag met het weekmenu startte.

Dinsdag: het is nationale pizzadag, dus maakte ik drie soorten pizza. Pizza 1 was een plaatpizza (met een kant-en-klare-pizzakit van Jan. Rol het deeg uit (ideaal: er zit al bakpapier onder), verdeel de saus erover, leg er vleeswaren zoals salami of ham op en bestrooi met kaas). Even in de oven en klaar. Pizza 2 was al iets meer een doe-het-zelf pizza, ook van Jan, en bevatte een bol deeg die je tot een ronde pizza moest uitrollen en een potje saus om erover te verdelen. Ook hier vleeswaren en kaas erop en in de oven. Pizza 3 werd een klassieke flammküchen. Ingrid baseerde haar flammkuchen op een recept van Laura’s bakery en gebruikte creatieve toppings, ik ging voor de meer klassieke variant. Wel een tip: zorg dat het deeg echt dun uitgerold wordt, maak er liever twee dan één dikke. Maar wel een prima basis recept dit!
Woensdag: nasi met ajam pangang uit het Blue Band 3 generaties kookboek.
Donderdag: groene shakshuka en rode shakshuka gebaseerd op de recepten van Chickslovefood. De groene was een aangename verrassing, de rode blijft favoriet. Ingrids versie was met vlees, ik maak shakshuka eigenlijk altijd vegetarisch.
Vrijdag: Pad Thai volgens recept van Ingrid.
Zaterdag: een zalige zalmburger, ook naar recept van Ingrid. Eén toevoeging: ik deed er Euroma Scandinavische zalmkruiden bij door.
Zondag: mijn eigen roti, deze keer met zoete aardappel.
Maandag: Indonesisch stoofvlees, ook nu volgens het recept van Ingrid.

Een heerlijke week! En ik maakte ook nog een fantastische appeltaart!

Published by

2 thoughts on “Weekmenu week 6 – 2021

  1. Super leuk om te lezen weer! Ik heb de hele week met plezier meegelezen en meegekeken met je, echt zo leuk!
    Hopelijk blijven we elkaar in de toekomst ook inspireren met leuke recepten.

    Lieve groetjes,
    Ingrid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *