Weekmenu week 13 – 2021

Het weekend begon al heel goed, Miljouschka’s Limited Edition Magazine viel op de mat. Volop inspiratie voor lekkere gerechten. Miljouschka heeft deze recepten zelf niet online gedeeld, dus ik vind het niet aan mij om de recepten uit te werken en online te zetten, maar deel wel de foto’s ter inspiratie en met de tip haar te volgen want eerlijk is eerlijk: het zijn heerlijke gerechten. Soms staat er online een alternatief van haar dat er sterk op lijkt, die heb ik dan gelinkt.

Daarnaast maakte ik ook nog een eigen recept, haalde ik een bakje eten uit de vriezer dat bolognosesaus zou moeten zijn (het bleek goulash, lekker zo’n verrassingsmenu, ik moet echt eens met labels gaan werken :-)) en we bestelden ook nog een keer eten. En we eindigen deze week met Eerste Paasdag, dus ook een echte Paasbrunch met zelfgebakken brood mag niet ontbreken.

Nieuwsgierig naar ons menu?
Maandag stond de Oosterse Traybake uit Miljuschka’s magazine op het menu. Met gehaktballetjes, paksoi, bimi, hoisinsaus en noodles. Té lekker!
Dinsdag maakte ik Servische Bonensoep met vers afgebakken stokbrood.
Woensdag maakte ik de snelle eenpanspasta uit Miljuschka’s magazine, met daarin spaghetti, paprika, ui, kerstomaatjes en babyspinazie en vooral ook lekker veel verse kruiden.
Donderdag was het heerlijk zonnig, ideale dag voor de lauwwarme aardappelsalade (ook weer uit het magazine) met als belangrijkste ingrediënten gekookte krieltjes, sperziebonen, augurk, komkommer, ei, makreel en een karnemelk-mayonaisedressing met veel verse kruiden. Variatie op deze salade die er wel wat van weg heeft: aardappelsalade met makreel.
Vrijdag hebben we eten besteld, deze keer een pitabroodje kipfilet met ui, paprika en champignons.
Zaterdag was het plan spaghetti bolognese, maar de rode saus bleek goulash te zijn en ik kon nét op tijd rijst in het kokende water gooien in plaats van de beoogde pasta :-D. Verrassingsmenu dus.
Zondag startten we met een uitgebreide brunch. Ik maakte breekbrood volgens recept van Laura’s Bakery. Versgeperst sap, vruchtenyoghurt, kaas, vleeswaren, gekookte eieren, paasstol en natuurlijk verse huisgemaakte eiersalade. ’s Avonds maakte ik de traybake met zalm, ook weer uit Miljuschka’s magazine. De link naar het recept lijkt erop, alleen deze versie is met courgette in plaats van broccoli. Heerlijk! aardappelschijfjes, courgette, kerstomaatjes, zalm, bacon en verse italiaanse kruiden met olijfolie waren de basis van dit makkelijke smaakvolle gerecht. Als toetje hielde we – met veel zelfdiscipline – bij één chocoladepaaseitje die we met 5 personen deelden. Klein detail… het woog 350 gram :-D.

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *