Weekmenu week 14 – 2021

De week van/net na Pasen. Een week die start met een luxe Paasbrunch en waarin we weer gevarieerd en lekker eten. Bistro Dreams lanceert een nieuwe box met veertien verschillende gerechtjes om te delen (shared dining/sharing dinner), die moesten we natuurlijk even testen.

Wat eten we deze week?
Maandag: spaghetti bolognese. Fluitje van een cent, want de saus maak ik altijd in grote hoeveelheden, deze keer kon ik dus een bakje uit de vriezer vissen. Gehakt rul bakken, saus erdoor warmen en even pasta koken. Binnen 15 minuten zit je dan aan tafel, ideaal! En de saus zit ook nog eens boordevol groente, dus je eet kleurrijk en gezond.
Dinsdag: nasi met kipsaté, gebakken ei, kroepoek en augurk. Dit moet regelmatig bij ons op tafel, want echt iedereen vindt dit lekker. En ik maak standaard teveel, dus wat overblijft gaat in eenpersoonsporties zo de vriezer in. Dit is een gerecht dat heel goed opnieuw op te warmen is, hierdoor heb ik dus altijd wel een snelle maaltijd op voorraad.
Woensdag: vegetarische aspergerisotto met een gepocheerd ei. Alle credits voor dit recept gaan naar Foxilicious. Dit is, samen met asperges met gebakken zalm en hollandaisesaus, echt mijn favoriete bereiding voor asperges. En heel leuk: ik postte dit op Instagram en een paar dagen later maakte zij ook haar eigen recept, ze had er trek in gekregen nadat ze mijn foto zag. Dus wederzijdse inspiratie :-).
Donderdag: roti! Ook dit is een favoriet bij de meeste hier thuis, dus dit keert regelmatig terug in ons weekmenu.
Vrijdag: fish and chips. Dit recept behoeft geen uitwerking. Kibbeling (uit de diepvries) bereiden zoals op het pak staat. Hetzelfde geldt voor de frietjes. Nu had ik wel gesmokkeld, want ik heb de kibbeling ook in de frituurpan gegooid en niet, zoals op het pak stond, in de oven gebakken. Gefrituurd vind ik net iets lekkerder. Beetgaar gekookte worteltjes erbij, ravigottesaus en mayo en je kunt aan tafel. Pas op dat je hierbij je vingers niet opeet.
Zaterdag: thuis uit eten (daarover straks meer).
Zondag: penne met tonijn (recept en foto volgt)

Zaterdag gingen we thuis uit eten. We hebben de nieuwe ‘sharing dinner box’ van Bistro Dreams uitgeprobeerd.
Wat een feestje!
Officieel zijn het zes voorgerechtjes en zes warme hoofdgerechtjes, wij hebben de koude kippenvleugeltjes ook verplaatst naar het warme hoofdgerecht.
Voorgerechtjes: carpacciowrapje, geitenkaassalade, zalmtartaartje, serranoham met meloen en salade caprese. (In de originele box zitten knoflookolijven in plaats van de salade caprese)
Hoofdgerechtjes: kipdij in pittige tomatensaus, varkenshaas in champignonsroomsaus, aardappeltortilla met chorizo, knoflookgamba’s, kippenvleugeltjes, gehaktballetjes in pindasaus en champignons in knoflooksaus. Deze gerechtjes warm je zelf even op in een warme oven (de gamba’s hebben we gebakken in een koekenpannetje). (In de originele box tref je spareribs in plaats van knoflookchampignons)
Dessert: appeltaartje met vanillesaus (tip: ook warm lekker!) en de allerlekkerste brownie.

Heel goed verzorgd diner op deze manier, je hebt er zelf heel weinig werk mee en wat ik persoonlijk fijn vind: de hoofdgerechten kun je echt heerlijk warm op tafel zetten op het moment dat je daar aan toe bent (dat is bij afhalen van een driegangendiner dat al warm is toch altijd een dingetje). De porties zijn precies goed, maar voor grotere eters kun je ook nog brood met dips bij bestellen of bijvoorbeeld een carpaccio XL schaal. Dikke aanrader!

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *