Weekmenu week 18 – 2021

Deze week staat weer in het teken van ‘swiepswoepswap’. Wat dat is? Mandy (van Mandyandmore.nl) organiseert nu alweer voor de elfde keer een evenement dat ze ‘swiepswoepswap‘ heeft genoemd. Ze koppelt hierbij foodaccounts aan elkaar. Je ‘ruilt’ zo recepten uit en geeft er desgewenst je eigen draai (swiepen en swoepen) aan. Ik heb nu vier keer meegedaan en kies niet één, maar zeven dagen iets lekkers uit alle posts van mijn ‘swiepswoepswap’ maatje. Deze keer is dat Hussemusse.nl! Kijk ook zeker even op dat blog, want er staat echt heel erg veel lekkers op. Het werd dus kiezen!

Maar dat kiezen is gelukt. We hebben deze week echt heerlijk, gevarieerd én kleurrijk gegeten.
Maandag: kip met kerriesaus, een versie zoals je die ook bij de lokale afhaalchinees kunt aantreffen maar dan zelfgemaakt, vers en dus minstens zo lekker. Ik volgde daarvoor het originele recept, dat je hier kunt vinden. Ik voegde alleen een extra rode paprika toe en gebruikte sherry in plaats van Shaohsing.
Dinsdag: twee hartige taarten, gebaseerd op de quiche met groene asperges. Ik maakte twee versies: met witte asperges, verse zalm en dille en eentje met broccoli, ham en geraspte kaas. Die laatste staat hier al als variant met bladerdeeg op mijn site, ik gebruikte dit keer het zelfgemaakte deeg van het recept van Hussemusse.
Woensdag: rendang gehaktballetjes, helemaal volgens het originele recept dat je hier vindt. Enorme aanrader!
Donderdag: gegratineerde kabeljauwfilet, gebaseerd op het recept voor gegratineerde victoriabaars. Ik gebruikte kabeljauwfilet in plaats van victoriabaars en verse (ingevroren) dille in plaats van gedroogde. Lekker fris gerechtje, opnieuw snel klaar en erg lekker!
Vrijdag: garnalen met hoisinsaus en roerbakgroenten. Ik baseerde me op dit recept, maar gaf er flink mijn eigen draai aan waardoor je het uitgewerkte recept ook hier op mijn eigen site vindt.
Zaterdag: Griekse gehaktballetjes (een deel met en een deel zonder feta) volgens het originele recept met Griekse salade en vers gebakken Turks brood. Een dubbele swiepswoepswap eigenlijk, want dit recept spotte ik deze week bij Evie Kookt en dat past wel erg goed bij deze balletjes.
Zondag sluiten we af met stokbroodje hete kip. Omdat de jongste ook zijn vingers erbij op moet eten deed ik wel rustig aan met de Spaanse peper. En ik ben zelf geen groot liefhebber van kipdijfilet, dus nam ik gewone kipfilet. En natuurlijk bruin stokbrood.

Published by

3 thoughts on “Weekmenu week 18 – 2021

    1. Jij bedankt voor de inspiratie! Het is zo leuk om bij andere foodbloggers recepten uit te zoeken en daarmee ook wat anders-dan-anders te maken. Je moet er even tijd voor maken, maar het blijft een feest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *