Weekmenu week 19 en 20 – 2021

De mooiste maand van het jaar – mei. Normaal gesproken de maand van heerlijk zonnig lente-weer. Dit jaar is dat wel een beetje anders.
In week 18 liet ik me voor het weekmenu inspireren door Hussemusse, lees daarover meer in het blog dat ik daarover schreef. De twee weken daarna was ik behoorlijk druk op het werk en privé. We zijn wel gestart met wat gerechten die ik bij foodblogs afkeek, maar naarmate de week vorderde werd het eten weer wat ‘gewoner’. De tweede week waren twee ‘Too Good to Go’ groenten- en fruitpakketten van de Lidl mijn inspiratiebron. De tieners hier in huis waren superblij met ‘gewoon’ gemarineerde kip, aardappeltjes en groenten. Het hoeft dus niet altijd bijzonder te zijn om toch van te genieten.

Maandag 10 mei: het stond al heel lang op mijn ‘to cook lijst’ en gaat intussen viral op Instagram: de sticky bloemkool van Mandy met gebakken rijst van Need for Food. Toch nog een dagje inspiratie van niet één maar zelfs twee foodblogs. Lekker hoor!
Dinsdag 11 mei: eenvoudige tomaten-paprikasoep met vers gebakken foccacia volgens het recept van Franceska Kookt.
Woensdag 12 mei: tonijnkoekjes met rijst en limoen volgens recept van AnniePannie, met broccoli, doperwtjes en frietjes.
Donderdag 13 mei: ‘gewoon’ eten tot groot geluk van de tieners: gemarineerde kipfilet, snijboontjes en gebakken aardappels.
Vrijdag 14 mei: pizza (dr. Oetker)
Zaterdag 15 mei: mexicaanse lasagne, door Foxilicious ook wel ‘Vegetarische enchilada ovenschotel‘ genoemd.
Zondag 16 mei: kipgehaktballetjes, pindasaus, sperzieboontjes, rijst en cassave kroepoek. De kipgehaktballetjes draai je simpel van gekruid kipgehakt (Lidl) met een eitje en paneermeel. Verder niets meer aan doen.
Maandag 17 mei: terugkerend recept hier, gehakt-courgette-tomaat-kaas ovenschotel met macaroni.
Dinsdag 18 mei – mijn verjaardag: snelle spaghetti bolognese.
Woensdag 19 mei: ratatouille. Ik maakte dit om de aubergine, courgette, paprika’s en tomaten uit het Too Good to Go pakket te verwerken en voegde er ook aardappels van mijn opa aan toe en nog wat rundergehakt. Op smaak gebracht met een restje rode wijn, tijm en rozemarijn. Prima gelukt, maar dit is geen gerecht voor op ons favorietenlijstje.
Donderdag 20 mei: wederom eenvoudig maar lekker: gemarineerde kipfilet, kropsla met komkommer en gebakken aardappel.
Vrijdag en zaterdag was er niemand thuis met eten, dus die dagen at ik alleen. De diepvries lag vol genoeg, dus ik kon een heerlijke mexicaanse ovenschotel en een macaronigerecht opwarmen. En als lunch maakte ik nog een snelle pastasalade caprese met macaroni.
Zondag 23 mei: hoisinnoodles met vegetarische kipstuckjes. Simpel: zak roerbakmix, bakje vegetarische kipstuckjes, zak met woknoodles en een flesje hoisinsaus. Binnen 10 minuten aan tafel.

Op mijn verjaardag maakte ik nog de monchoutaart cakerol volgens recept van Eefsfood en als variatie daarop nog een slagroomschnitt met banketbakkersroom.

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *