Weekmenu week 21 en 22 – 2021

Eindelijk is het echt lenteweer! Twee drukke weken die weer voorbij zijn gevlogen. Het is een goede gewoonte om foto’s van ons avondeten te maken, dus ik kan nu fijn terugblikken op 12 lekkere bordjes. Twee keer at ik restjes uit de koelkast/vriezer en heb daarvan geen foto gemaakt.

Maandag: broodje cheeseburger met sla.
Dinsdag: blijvend favorietje: asperges met gebakken zalm en verse krieltjes.
Woensdag: nasi met kipsaté en een gebakken ei. Voor de liefhebber met augurk en kroepoek.
Donderdag: ouderwets lekker: gehaktbal, gekookte aardappeltjes, jus, sperziebonen en snijbonen. (Twee soorten bonen, omdat ik toevallig van allebei maar 500 gram zag liggen in de winkel en met 5 personen eten we toch al snel 1 kg groente).
Vrijdag: pangasiusfilet kerrie, worteltjes en gebakken minikrieltjes.
Zaterdag: kipsalon met friet en sla. Zelfgemaakt, want dat is toch het lekkerst.
Zondag: restjes uit de koelkast/diepvries.
Maandag: kip curry. Dit was echt grappig. Ik wilde graag kipcurry eten deze week, maar haalde op maandag ook bij Spar en Lidl twee TooGoodToGo pakketjes op. Voordat ik naar de Spar ging (om 18 uur) zei ik: we eten vanavond kip curry, tenzij we bij de Spar iets krijgen dat NU op moet. En wat zat er in het pakket… een verspakket voor kip curry :). De spinazie uit het pakket van de Lidl moest ook op, dus dat heb ik erbij door gedaan. Lekker!
Dinsdag: niet omdat het moet, maar omdat het kan: asperges met gebakken zalm. Deze week kocht ik verspil-me-nietjes, net zo lekker, iets minder recht en minder gelijkmatig van dikte, maar ook een stuk voordeliger.
Woensdag: volkoren fusilli met verschillende groenten uit de TooGoodToGo pakketjes: courgette, wortel, paprika en ui. En natuurlijk tomatensaus.
Donderdag: de bloemkool die ik kocht voor de kip curry was ook lekker met kerriesaus (ik had gewoon een zakje deze keer) met extra doperwtjes en paprika, we aten er verse kriel bij en vegetarische ‘kip’burger / ‘kip’krokantschnitzel.
Vrijdag: volkoren noodles met Thaise roerbakgroenten, hoisinsaus en garnalen, ik deed er ook nog pinda’s en ei door.
Zaterdag: nacho’s met vegetarische bonenschotel en verse guacamole.
Zondag: wederom restjes uit de vriezer.

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *