Druk!

Elke week of twee weken een blog plaatsen met ons weekmenu, het is me sinds begin juni niet meer gelukt. De reden? We hebben ons prachtige halfvrijstaande helft-van-dubbel te koop gezet en zijn op zoek gegaan naar een ander huis. Ik kan je vertellen dat daar behoorlijk wat vrije tijd in gaat zitten.

Hebben we al die tijd niet gegeten? Natuurlijk wel. Sterker nog: we hebben lekker en goed gegeten en ook regelmatig kunnen genieten buiten de deur.

Scrollend door mijn posts op Instagram (want daar ben ik toch wel actief gebleven) zie ik dat we nog altijd afwisselend hebben gegeten. Niet altijd even gezond, maar dat hoeft ook niet. Denk aan Hollandse gehaktballetjes met boontjes en jus, zelfgemaakte pizza of hamburger, heerlijke kipcurry, maaltijdsalades maar ook aan gado gado.

Ik ging ook voor het eerst sinds tijden weer gezellig high-tea-en op het terras van Enzovoort Varsseveld met twee ontzettend lieve vriendinnen die ik al ken van de middelbare school. Dat was echt ouderwets genieten. Er was ook een buurtdag met een ingehuurde pizzabakker die zijn oventje op een soort foodtruck bij zich had.

Ik haalde verse groente bij mijn opa en maakte daarmee gezonde en vooral ook groene (in meerdere opzichten) maaltijden. Inclusief ouderwetse ‘stengeltjes met rabarber’ (stamppot raapstelen).

Er volgde een gezellig wandeling in de Montferlandse bossen met mijn collega’s, gevolgd door even echt op adem komen (ik in elk geval) en daarna heerlijk dineren bij ’t Peeske bij de grote vijver in het bos.

Kort daarna was het vakantie en dronk ik koele wijn met uitzicht over het weiland vanuit mijn – nu nog althans – voortuin. Ik poetste ons huis extra goed, ruimde op en maakte de tuin nog netter. Vierde dat het vakantie was door met het gezin uit eten te gaan bij De Zwaan in Winterswijk (aanrader!) .

Liet mijn middelste koken, waardoor we pasta met gehaktballetjes aten uit het kookboek van Charlie en taco bowls uit het boek van Sterk in de Keuken. We haalden afhaalchinees. En Domino’s pizza. In de tussenliggende dagen bereidde ik maaltijdpakketten uit de supermarkt en kookte vertrouwde recepten zoals Chinese kool met katenspek op verzoek van de oudste.

Wil je precies ziet wat we wanneer aten? Kijk dan even op mijn Instagram. En wil je graag een recept van een gerecht dat je aanspreekt? Stuur me dan even een berichtje (PB op insta of anders info@365dagenlekkereten.nl). Ik probeer zo snel mogelijk te reageren ;-).

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *