gezonde recepten met veel smaak

Gezond eten, gevarieerd, veel groente en met langzame koolhydraten. Het kan echt een uitdaging zijn, maar veel recepten voldoen daar met een kleine aanpassing al snel aan.

Zo ook mijn favoriete Jambalaya. Een heerlijk rijstgerecht met veel verse groenten, kip en ham (wil je geen varkensvlees, koop dan kalkoenham bij de AH) dat door de langkorrelrijst te vervangen door zilvervliesrijst nog gezonder is. Andere optie is een deel van de langkorrelrijst te vervangen door bloemkoolrijst.

Jambalaya

Een ander gerecht dat ook prima past in een dieet met gezonde voeding en langzame koolhydraten is Turks gehakt met pitabroodjes en salade. Veel groenten, door voor de pitabroodjes de volkoren variant te kiezen nog gezonder en vooral ook heel erg lekker.

Turks gehakt, pitabroodjes, Griekse salade, sperziebonen in tomatensaus en tzatziki

Dit past allebei ook heel goed bij het zonnige weer dat we deze dagen hebben, je waant je direct op vakantie. Geniet ervan!

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *