Tien minuten cheesecake in een glas

Ingrediënten voor 8 glaasjes

1/2 pak bastognekoeken
50 g roomboter
200 gram roomkaas
250 ml slagroom
1 zakje vanillesuiker
2 el poedersuiker
1 grote pot kersen (vlaaivulling)
Extra nodig: 8 glaasjes
Ziplockzakje, deegroller, mixer

Bereidingswijze

Het begint al goed: doe de koekjes in het ziplockzakje en leef je uit met de deegroller, sla op het (dichte!) zakje tot de koekjes goed verkruimeld zijn.
Smelt de roomboter in een pannetje en roer de koekkruimels erdoor. Verdeel over de glaasjes.
Klop de slagroom stijf met de vanille- en poedersuiker. Roer in een aparte kom de roomkaas los en spatel die voorzichtig door de slagroom (maar wel goed mengen). Verdeel ook weer over de glaasjes. Verdeel tot slot de inhoud van de pot kersen vlaaivulling over de glaasjes.
Zet tot gebruik in de koelkast. Eet smakelijk!
(Geïnspireerd door Miljuschka, maar wel een vrije vertaling van haar recept)