Tiramisu

Ingrediënten voor 4 personen

1 pak lange vingers
1 borrelglaasje Ameretto
1 kopje espressokoffie
250 ml slagroom
1 kuipje mascarpone
1 zakje vanillesuiker
2 a 3 el suiker
2 el cacao
Extra nodig: rechthoekige schaal

Bereidingswijze

Let op: dit recept bevat alcohol en koffie, is daarmee niet geschikt voor zwangere vrouwen en (kleine) kinderen. Maar… wel superlekker!

Ik gebruik voor dit recept graag mijn glazen ovenschaal die ik ook voor lasagne gebruik. Er passen in de breedte precies 2 lange vingers in. Verdeel de lange vingers over de bodem, één laagje is voldoende (maar ik zet ze graag op hun smalle kant hihi). Besprenkel met de Amaretto en de koffie.

Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en de suiker. Roer de mascarpone in een andere kom glad en spatel hier vervolgens voorzichtig de slagroom door. Ik geef eerlijk toe dat ik dit vaak toch met de mixer doe, wel op de laagste stand. Ik houd ervan het goed te mengen (maar pas op dat je niet te lang/hard klopt).

Verdeel het roommengsel voorzichtig over de lange vingers en strijk glad. Strooi er een dun laagje cacao door, bij voorkeur met een zeefje voor het mooiste resultaat. Zet vervolgens in de koelkast, het is erg lekker als de smaken een paar uur kunnen doortrekken.

Eet smakelijk!