Appelflappen

Ingrediënten voor 10 stuks

1 pakje diepvriesbladerdeeg
3 – 4 goudreinetten, in blokjes
2 el rozijnen
1 el kaneel
1 zakje vanillesuiker
1 el suiker (voor het bestrooien)
1 ei, losgeklopt
Extra nodig: bakplaat met bakpapier

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Leg de bladerdeegplakjes naast elkaar op het aanrecht om te ontdooien. Tip: laat het ‘papiertje’ er nog aan zitten, dan plakken ze niet aan je aanrechtblad.
Meng de appel met de rozijnen, kaneel en vanillesuiker. Houd je van zoet? Voeg dan gerust nog 1 el suiker toe.
Schep een ruime eetlepel van dit mengsel op elk van de plakjes bladerdeeg. Verdeel daarvoor de plakjes in gedachten in twee driehoeken en houdt één driehoek vrij. Klap de vrije driehoek over het mengsel en druk de randjes zorgvuldig dicht. Het helpt om de randjes in te smeren met een beetje water, dan plakken de randjes beter aan elkaar.
Bestrijk de appelflappen met het losgeklopte ei en bestrooi met de suiker. Leg ze op de bakplaat met bakpapier. Bak ze in 18-20 minuten gaar en goudbruin. Afhankelijk van je oven is het slim de bakplaat halverwege even te draaien, mijn oven bakt achterin harder dan voorin, hiermee voorkom ik te donkere / te lichte appelflappen.

Warm erg lekker, maar ook afgekoeld heerlijk. Eet smakelijk!