Appeltaartje

Ingrediƫnten voor 9 stukjes

9 plakjes (diepvries) bladerdeeg, ontdooid
2 Elstar appels of nog beter: goudreinetten
2 el witte basterdsuiker
2 tl kaneel
1 ei (voor het bestrijken)
Extra nodig: bakplaat en bakpapier

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht 180). Leg het bakpapier op de bakplaat en maak een rechthoek van de plakjes bladerdeeg. Bij mij passen er 3 x 2,5 velletje op, ik houd dus 3x 0,5 velletje over. Daarvan snijd je smalle reepjes.

Schil de appels en snijd in dunne plakjes. Leg de plakjes dakpansgewijs op het bladerdeeg. Er passen minimaal vier rijen appel naast elkaar. Bestrooi met de suiker en kaneel.

Leg de smalle reepjes bladerdeeg schuin over je taart. Klop het ei los en bestrijk de taart met het ei.

Bak de taart circa 20 minuten in de oven. Laat kort een beetje afkoelen (warm erg lekker!) en snijd in stukjes. Optie: serveren met slagroom en/of kaneel/vanille-ijs.

Eet smakelijk!