Stroopwafel cheesecake (Libelle)

Ingrediënten voor 12 punten

100 g digestives of andere biscuitjes
300 g stroopwafels
90 g boter, gesmolten en afgekoeld
500 g roomkaas
250 g crème fraîche
150 g suiker
3 eieren
3 el bloem
Extra nodig: keukenmachine
Springvorm 24 cm
mixer

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 graden. Maal de digestives en 100 g stroopwafels in de keukenmachine tot een fijn kruim. Giet de boter erbij en pulseer tot alles goed gemengd is. Stort de kruimels in een ingevette, met bakpapier beklede springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel. Bak 10 min. in het midden van de oven en laat afkoelen.
Hak de rest van de stroopwafels grof. Meng met de (hand- of staande) mixer de roomkaas met de crème fraîche, suiker en eieren. Schep de bloem en 2/3 van de grofgehakte stroopwafels erdoor. Giet het roommengsel voorzichtig op de voorgebakken bodem in de vorm en strijk glad. Bak 45-55 min. of tot de binnenkant van de taart net gestold is. Laat de taart in een dichte oven in ca. 1,5 uur afkoelen tot kamertemperatuur. Zet daarna minstens 4 uur in de koelkast om goed koud te worden. Versier de taart met de rest van de grofgehakte stroopwafels.

Tip: extra lekker met wat caramelsaus!

(Recept uit Libelle 3 van 2021)