Burrito’s met pulled chicken

Ingrediënten voor 4 personen

1 kippenbouillonblokje
500 gram kipfilet
1 el olie
2 rode paprika’s, in reepjes
2 uien, in grove stukken
3 el Mexicaanse kruiden (of een zakje mix voor burrito’s)
8 kleine volkoren tortilla’s
200 gram geraspte kaas
Extra nodig: ingevette ovenschaal (groot, rechthoekig)
erbij:
Guacamole van 2 avocado’s in stukjes, 3 lente-uitjes in ringetjes en 1 el limoensap (met zout en peper)

Bereidingswijze

Vul een kookpan met circa 500 ml water en 1 kippenbouillonblokje en leg hierin de kipfilets. Breng aan de kook en kook de kip zachtjes 15 minuten in de bouillon. Trek de kip nu met twee vorken uit elkaar. Of… als je de luxe hebt van een staande mixer: doe de kip in de mixerkom en gebruik de k-klopper. Mix gedurende enkele minuten tot de kip in draadjes uit elkaar getrokken is.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verhit de olie in een hapjespan en voeg de kip, ui, paprika en kruiden toe. Bak dit mengsel al omscheppend een minuutje of 10.
Verdeel het kipmengsel over 8 tortilla’s en rol op, leg ze naast elkaar in de ovenschaal. Bestrooi met de kaas en zet dit circa 15 minuten in de hete oven.
Maak intussen de guacamole door de ingrediënten te mengen.
Serveer de burrito’s met de guacamole. Ook lekker met een lepel zure room.

Eet smakelijk!