Fajitas met kip

Ingrediënten voor 4 personen

600 gram kipfilet, in reepjes
1 el olie
2 uien, in kwarten en daarna in reepjes
3 verschillende kleuren paprika’s, in reepjes
2 el Euroma Mexicaanse kruiden
200 ml tomato frito
3 el ahornsiroop
2 avocado’s, geprakt
125 ml zure room
zout, peper
8 volkoren tortilla’s

Bereidingswijze

Verhit de olie in een hapjespan of wok en bak de kip snel rondom lichtbruin. Voeg de ui toe en bak kort mee. Voeg de paprika’s toe en schep om. Voeg de kruiden, tomato frito en ahornsiroop toe en warm heel goed door. Breng op smaak met zout en peper en laat op laag vuur even zacht pruttelen.

Bereid in de tussentijd avocadocrème: meng de geprakte avocado met de zure room en maak op smaak met zout en peper. Optie: voeg er wat limoen- of citroensap aan toe.
Verwarm de tortilla’s kort in de magnetron (of een koekenpan/warme oven) en bestrijk ze met de avocadocrème.

Verdeel de fajitas over de tortilla’s en rol op.

Eet smakelijk!