Jambalaya

Ingrediƫnten voor 4 personen

1 el olie
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gehakt
1 groene paprika, in blokjes
2 stengels bleekselderij, in stukjes
200 gram kipfilet, in blokjes
200 gram hamblokjes
2 el cajunkruiden
1 blik tomatenblokjes
400 ml water (en zo nodig meer)
250 gram langkorrelrijst
3 lente-uitjes, in ringetjes
1 el fijngehakte peterselie

Bereidingswijze

Dit recept zit al ruim 20 jaar in mijn map en is eigenlijk heel eenvoudig, maar zo smaakvol! Een klassieker dus.

Verhit de olie in een wok/hapjespan en bak hierin de ui, knoflook, paprika, bleekselderij en kip circa 5 minuten. Voeg dan de ham, cajunkruiden, rijst en tomatenblokjes toe, samen met het water. Breng al roerend aan de kook. Zet het vuur laag en laat, onder regelmatig roeren, met een deksel op de pan in circa 30 minuten gaar worden. Voeg zo nodig tussentijds extra water toe. Bestrooi met de lente-ui en peterselie en roer nog even door.

Eet smakelijk!