Kip met Spaanse peper en pinda’s

Ingrediƫnten voor 4 personen

1 el olie
1 spaanse peper, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
3 lente-uitjes, in ringetjes
400 gram kipfilet, in blokjes
1 rode paprika, in blokjes
500 gram sperziebonen, gehalveerd
3 el ketjap manis
50 gram ongezouten pinda’s
zout
260 gram pandanrijst

Bereidingswijze

Breng een pan met water en wat zout aan de kook en kook hierin de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking (meestal 10 minuten). Giet af.

Breng intussen in een tweede pan de sperziebonen aan de kook in een klein laagje water met wat zout. De sperziebonen moeten beetgaar zijn, giet dan af.

Verhit tijdens het koken van de rijst en boontjes de olie in een wok en fruit hierin de spaanse peper en knoflook. Voeg de lente-ui en de kipfilet toe en bak tot de kip bruin en gaar is, schep regelmatig om. Voeg de rode paprika toe en bak kort mee. Voeg op het laatst de sperziebonen en ketjap toe en verwarm nog even goed. Breng op smaak met wat zout.

Serveer de gekookte rijst met het kip-groentenmengsel en bestrooi met de pinda’s.

Eet smakelijk!