Kip Tandoori

Ingrediƫnten voor 4 personen

400 gram kipfilet
4 el (Griekse) yoghurt
2 el Patak’s tandooripasta
2 el olie
1 ui, gesnipperd
3 tomaten, in blokjes
250 gram doperwtjes (diepvries), kort gekookt
2 naanbroden knoflook-koriander – afgebakken
200 gram basmatirijst, gekookt

Bereidingswijze

Tip: begin met het marineren van de kip, dat mag al een avond van tevoren. Snijd de kip in stukjes/reepjes. Meng de yoghurt met de tandooripasta en roer de kip hier goed doorheen. Laat (geruime tijd) marineren.
Bijna aan tafel? Verhit olie in een hapjespan/wok en bak hierin de kipreepjes rondom aan. Bak de ui mee. Voeg de tomaten toe en warm goed door, het vocht uit de tomaten vormt samen met de marinade de ‘saus’. Roer de doperwtjes door het kip tandoorimengsel heen en serveer met naanbrood en rijst.

Eet smakelijk!