Kipcurry met doperwtjes, paprika en bloemkool

Ingrediënten voor 4 personen

1 el olie
1 ui, gesnipperd
400 gram kipfilet
1 rode paprika, in stukjes
2 tomaten, in blokjes
2 el Patak’s milde currypasta
200 gram bloemkoolroosjes (tip: diepvries)
200 gram doperwtjes (diepvries)
minimaal 200 ml kokosmelk (pakje of 1/2 blik)

Erbij: rijst (gekookt in water met wat zout)

Bereidingswijze

Dit gerecht komt met grote regelmaat op tafel, waarbij we wel variëren met de toegevoegde groente. Onderaan dit recept lees je enkele tips daarvoor.

Verhit de olie in een hapjespan of wok. Fruit de ui. Voeg de kipfilet toe en bak kort mee. Voeg vervolgens de paprika en tomaat toe en bak kort. Roer de currypasta erdoor en bak even mee, geniet van het aroma! Voeg nu de bloemkoolroosjes en doperwtjes toe samen met de kokosmelk. Ik koop meestal een blik (goedkoper en ook in ‘light’ variant verkrijgbaar), begin met 200 ml. Als je meer ‘saus’ wenst kun je altijd wat kokosmelk toevoegen. De curry laat je op laag vuur zachtjes pruttelen, totdat in elk geval de bloemkool gaar is.

Kook intussen de rijst gaar.

Serveer de curry met de rijst. Eet smakelijk!

Variatietips voor de groente: broccoli in plaats van bloemkool, boontjes in plaats van wortel en voeg ook eens een zoete aardappel in blokjes toe. Extra tomaten is ook heerlijk. Waar ik goed op let bij dit gerecht is kleur, ik voeg minstens drie kleuren groente toe. Maïs maakt het zoeter. Spinazie kan er ook uitstekend doorheen. Kortom: varieer!