Kipcurry met spruitjes en cashewnoten

Ingrediƫnten voor 4 personen

450 gram spruitjes, schoongemaakt en gehalveerd
1 el olie
400 gram kipfilet, in blokjes
2 preien, in ringen
2 el Patak’s milde currypasta
400 ml kokosmelk
100 gram ongezouten cashewnoten
Erbij: gekookte basmatirijst en/of naanbrood (knoflook/koriander)

Bereidingswijze

Geen fan van spruitjes, maar wel van curry? Probeer dan dit recept eens. Spruitjes worden zo een stuk lekkerder!

Kook de spruitjes beetgaar in water met wat zout, giet af.

Verhit intussen de olie in een wok/hapjespan en bak hierin de kipfilet rondom lichtbruin. Voeg de prei toe en bak kort mee. Roer de currypasta erdoor en bak nog even kort, voeg dan de kokosmelk toe en breng aan de kook. Laat op zacht vuur zo’n 5 minuutjes stoven. Roer dan de voorgekookte spruitjes erdoor en warm nog even goed door.

Serveer de kipcurry met rijst en/of naanbrood en bestrooi het gerecht met wat cashewnoten.

Eet smakelijk!