Kipfiletragout met rode wijn, paprika, champignons en spek

Ingrediënten voor 4 personen

1 el olie
200 gram gerookt ontbijtspek, in reepjes
500 gram kipfilet, in stukjes
2 el bloem
2 uien, gesnipperd
2 rode paprika’s, in blokjes
1 dl rode wijn
250 ml kookroom
250 gram champignons, in plakjes
2 el mosterd
peper, zout
circa 600 gram groentenmix, beetgaat (peultjes, worteltjes, erwtjes, maÏs)
250 gram rijst, gekookt (voor de kleur is witte & wilde rijst leuk)

Bereidingswijze

Bak het spek uit in een hapjespan. Voeg zo nodig wat olie toe. Voeg de kip toe en bak deze lichtbruin. Voeg de uien, paprika en bloem toe en bak kort mee. Blus af met de rode wijn en roer goed om. Voeg de kookroom, champignons en mosterd toe en laat zachtjes pruttelen.

Kook intussen de groenten beetgaar en de rijst gaar. Serveer de ‘ragout’ met de groenten en de rijst.

Eet smakelijk!