Kipkerrie

Ingrediënten voor 4 personen

240 gram zilvervliesrijst
200 gram diepvries doperwtjes
1 el olie
2 gesnipperde uitjes
een rood pepertje gesnipperd
500 gram kipfilet
zout, peper en kerrie
2 paprika’s in blokjes (ik had een gele en een rode)
3 lente-uitjes in ringen
Voor de saus kun je kiezen:
1 zakje mix voor kerriesaus met 250 ml melk
óf 200 gram crème fraîche met 2 el kerrie.


Bereidingswijze

Kook de rijst gaar. Kook de doperwtjes kort en giet af.
Verhit de olie in een wok/hapjespan. Bak de ui met de rode peper kort aan, voeg de kip toe en bestrooi met zout, peper en ongeveer 1 el kerrie. Voeg de paprika toe en bak kort mee.
Maak de kerriesaus (mix met melk mengen óf crème fraîche met kerrie mengen) en voeg die toe. Breng aan de kook en roer dan de erwtjes en lenteuitjes erdoor. Even doorwarmen en serveren met de rijst.
Eet smakelijk!