Kipsalon

Ingrediƫnten voor 4 personen

1 el olie
500 gram kipfilet, in reepjes
zout, shoarmakruiden
2 rode paprika’s, in blokjes
2 uien, gesnipperd
250 gram champignons, in plakjes
150 gram geraspte kaas
1 krop ijsbergsla, in dunne reepjes
1 komkommer, in reepjes
(grote) fles knoflooksaus
4 porties friet (ca. 750 gram)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit olie in een wok/hapjespan en bestrooi de kip met zout en shoarmakruiden (lees even op de verpakking hoeveel kruiden per 500 gram kip). Roerbak de kip tot deze rondom wit is en voeg dan de paprika’s, uien en champignons toe. Bak een minuut of vijf. Schep dit mengsel in een ovenschaal en bestrooi met kaas. Zet minimaal 15, maximaal 20 minuten in de oven.
Verhit intussen de frituurpan (airfryer mag natuurlijk ook) en bak daarin de frietjes, let even goed op de tijd zodat de friet en de kip ongeveer tegelijk klaar zijn.
(Ik kies er dus bewust voor de friet niet onder de kip in de oven te zetten, dit vinden wij lekkerder ;-)).
Schep de friet op de borden, schep de kipsalon er schuin naast/op en verdeel dan de sla erover. Zie foto, het ligt een beetje op en een beetje naast elkaar (want van warme sla wordt niemand echt gelukkig bij ons).
Royaal knoflooksaus erop en smullen maar!