Kipschnitzel met witlofsalade en gebakken krieltjes

Ingrediƫnten voor 4 personen

400 gram kipfilet a la minute
2 eieren, losgeklopt
paneermeel (circa 8 el)
kipkruiden
50 gram vloeibaar bak- en braadproduct
800 gram verse kriel met schil, gehalveerd
600 gram witlof, kern verwijderd en in smalle reepjes
1 appel, in blokjes
2 el slasaus
1/2 el ketchup

Bereidingswijze

De kipschnitzels paneren we zelf. Zet twee diepe borden klaar, eentje met het losgeklopte ei, eentje met de paneermeel. Bestrooi de kipfilets met de kipkruiden. Ik sla ze niet extra plat maar neem kipfilets a la minute. Wentel elke filet eerst door het ei en daarna door het paneermeel. Herhaal eventueel een tweede keer als je een dikkere laag paneermeel wilt (dan heb je wellicht iets meer paneermeel nodig). Verhit ongeveer 30 gram bak- en braadproduct in een hapjespan en bak hierin de aardappeltjes al omscheppend rondom bruin en gaar. Reken hiervoor op ongeveer 20 minuten. Verhit halverwege de baktijd de resterende 20 gram bak- en braad product in een grote koekenpan. Bak in de koekenpan de kipschnitzels op middelhoog vuur rondom bruin. Draai regelmatig om.
Maak intussen de witlofsla. Meng hiervoor de witlof met de appel, slasaus en ketchup.
Serveer de kipschnitzels en aardappeltjes met de witlofsla en geef er nog een lekker stoofpeertje, halve perzik (uit blik) of wat appelmoes bij.

Eet smakelijk!