Krokante kipschnitzel met witlofsalade, gemengde salade en gebakken krieltjes

Ingrediënten voor 4 personen

2 el vloeibaar bak- en braadproduct, klontje roomboter
750 gram verse krieltjes in schil, gehalveerd
zout, peper

3 stronkjes witlof, fijngesneden
1 appel, in stukjes
2 el slasaus halfvol
1/2 el ketchup

1 kropje romainesla (of 2 handjes vol ijsbergsla, fijngesneden
1/2 komkommer in plakjes
200 gram snoeptomaatjes, gehalveerd
1 gekookt ei, in plakjes

2 el vloeibaar bak- en braadproduct
4 krokante kipschnitzels (nog lekkerder: zelf gemaakt!)

Bereidingswijze

Verhit 2 el bak- en braadproduct en een klontje roomboter in een ruime wok/hapjespan. Bak hierin de krieltjes bruin en gaar. Bestrooi met zout en peper.

Meng intussen de ingrediënten voor de witlofsalade. Doe dit ook met de ingrediënten voor de gemengde salade (ik meng de sla, tomaat en komkommer met de dressing en garneer met het ei).

Verhit als de aardappeltjes circa 10 minuutjes bakken 2 el vloeibaar bak- en braadproduct en bak hierin de kipschnitzels bruin en gaar.

Serveer de kipburgers met de aardappeltjes en de twee salades.

Eet smakelijk!