Pasta-Ovenschotel

Ingrediënten voor 4 personen

350 gram pastaschelpjes
1 broccoli, in roosjes
1 el olie
350 gram kipfilet, in blokjes
250 gram kastanjechampignons, in stukjes
8 zongedroogde tomaten (op olie), in stukjes
125 ml crème fraîche (kies gerust de minder vette variant)
1 kuipje knoflookkruidenkaas (b.v. Créfee van de Lidl)
zout, peper
100 gram geraspte cheddarkaas
4 lente-uitjes, in ringetjes
3 tenen knoflook, gehakt
flinke hand amandelschaafsel
Extra nodig: oven

Bereidingswijze

Dit is echt een succesrecept dat al heel vaak op tafel is gekomen, zeker/juist ook als er gasten mee blijven eten. Je kunt deze ovenschotel namelijk uitstekend van tevoren voorbereiden, hij hoeft dan alleen nog maar in de oven voordat je aan tafel kunt.

Verwarm de oven voor op 200 graden (dit kan voordat je gaat koken, als je de schotel direct in de oven wilt zetten, of anders 35 minuten + de voorverwarmtijd voordat je aan tafel wilt).

Kook in een ruime pan de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking met voldoende zout beetgaar. Kook de laatste vijf minuten de broccoli mee. Giet af.

Verhit intussen in een hapjespan de olie en bak hierin de kipfilet rondom lichtbruin. Voeg de champignons toe en bak kort mee. Roer de gedroogde tomaatjes, crème fraîche en kruidenkaas erdoor en breng op smaak met zout en peper.

Roer de pasta en de broccoli door de saus en proef even of het voldoende zout is (mijn ervaring: deze schotel heeft wel wat zout nodig).

Schep de pasta in een ruime ovenschaal (ik gebruik een lasagneschaal).

Meng de lente-uitjes met de knoflook en amandelschaafsel. Verdeel deze over de pasta. Bestrooi nu met de kaas.

Zet de schaal gedurende 20-25 minuten in de oven tot het korstje mooi bruin is (heb je de ovenschotel voorbereid, dan is het slim om 30-35 minuten aan te houden, je wilt dat de schotel goed warm is, dek de schotel dan de eerste 10 minuten even af met aluminiumfolie zodat het korstje niet te donker wordt).

Geef er eventueel een frisse / kleurrijke salade bij.

Eet smakelijk!