Penne met pittige kip paprikasaus

Ingrediƫnten voor 4 personen

1 el olie
1 ui, gesnipperd
400 gram kipfilet, in stukjes
1 rode paprika, in blokjes
1 gele paprika, in blokjes
1 tl paprikapoeder
2 tl chilipoeder
2 tl sambal
1/2 pak diepvriesdoperwten
1 blik tomatenstukjes
1 el kappertjes
400 gram (volkoren) penne, gekookt
125 ml zure room
zout, peper
peterselie

Bereidingswijze

Verhit de olie in een hapjespan/wok en fruit hierin de ui. Voeg de kip toe en bak rondom lichtbruin. Voeg de paprika’s toe en bak kort mee. Voeg de kruiden en sambal, doperwten, tomatenstukjes en kappertjes toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur circa 10 minuten zachtjes pruttelen. Roer de zure room erdoor en breng op smaak met zout en peper. Serveer met de penne en bestrooi desgewenst met de peterselie.
Eet smakelijk!