Risotto met kip, courgette en champignons

Ingrediënten voor 4 personen

1 el olie
300 gram kipfilet, in blokjes
250 gram champignons, in stukjes
1 courgette, in blokjes
250 gram risottorijst
Optie: 1 dl witte wijn
0,9 – 1 liter groentenbouillon
Italiaanse kruiden en/of tijm
Geraspte (parmezaanse) kaas

Bereidingswijze

Verhit de olie in een hapjespan. Bak de kip snel rondom bruin. Voeg de champignons en courgettes toe en bak kort mee. Voeg de risottorijst toe en schep goed om, tot alle korrels glanzen (minuutje of twee). Voeg nu steeds een beetje vocht toe, begin met de wijn (als je die wilt toevoegen) en vervolgens de bouillon. Verwarm laag tot middelhoog vuur en roer regelmatig goed door. Zorg dat de risotto niet droog kookt, voeg steeds vocht toe. Na ongeveer 20 minuten is de rijst gaar, voeg dan geen vocht meer toe. De risotto hoort nog een beetje vochtig/smeuïg te zijn. Breng op smaak met Italiaanse kruiden en/of tijm. Ik ben er niet zuinig mee! En serveer met geraspte kaas naar keuze, ik heb lichte voorkeur voor belegen kaas, maar Parmezaanse kaas kan ook uitstekend.

Dit gerecht is eenvoudig vegetarisch te bereiden. Laat de kip weg en voeg eventueel wat extra champignons toe.

Eet smakelijk!