Snelle kipsaté

Ingrediënten voor 4 personen

2 el Euroma Oosterse kipkruiden
zout
2 el olie
2 el ketjap
500 gram kipfilet, in blokjes

Serveren met je favoriete satésaus
Optie: gefruite uitjes erbij geven

Bereidingswijze

In de ideale wereld begin je hier op tijd mee zodat de kip lekker kan marineren, in de praktijk blijkt dat kort voordat je aan tafel wilt ook nog prima gaat.

Meng de kipkruiden met wat zout, de olie en de ketjap tot een marinade en roer de kipfilet door dit mengsel. Laat de kip lekker marineren, dit mag een hele middag (zet de kip dan wel in de koelkast en dek af).

Verhit een hapjespan/wok of ruime koekenpan en bak de gemarineerde kip op hoog vuur al omscheppend snel gaar en bruin. Als je echt tijd teveel hebt kun je de kipblokjes aan stokjes rijgen (en in de zomer op de bbq garen), maar gewoon lekker kort roerbakken werkt ook prima.

Serveer met je favoriete satésaus. Wij eten dit graag bij Gado Gado (zie foto), nasi of bami. Maar ook bij een frietje smaakt dit vast heerlijk.

Eet smakelijk!