Ham-Broccoli quiche

Ingrediƫnten voor 4 personen

5 plakjes bladerdeeg, ontdooid
2 stronken broccoli in roosjes
(Tip: schil de stronk en snijd in blokjes, ook prima eetbaar)
200 gram achterham, in blokjes
4 eieren
125 ml kookroom (light)
zout, peper
2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
extra nodig:
oven
ingevette springvorm (bakpapier op de bodem)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht 180). Bekleed de springvorm met het bladerdeeg. Mijn tip: leg vier plakjes als vierkant op de bodem, daarmee bekleed je al een deel van de rand. Snijd het vijfde plakje in vier reepjes en vul daarmee de rest van de randen op.

Kook de broccoli beetgaat en giet af. Meng de broccoli met de ham. Klop de eieren los met de room, zout, peper en kruiden en meng dit door het broccoli/ham mengsel. Geheime tip: ik verwarm de inhoud van de pan enkele minuten op laag vuur, zodat het ei al iets stolt. De vulling van de taart is dan iets minder ‘nat’ en de taart wordt dan net iets krokanter.

Doe de vulling in de vorm en zet in de oven voor circa 30 minuten.

Variatietip: meng 100 gram geraspte kaas door de taart voordat je de vulling in de vorm schept.

Eet smakelijk!