Preitaart

Ingrediƫnten voor 4 personen

5 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
2 el olie
150 gram katenspek, in reepjes
4 stelen prei van gemiddelde dikte, in ringen
4 eieren
1 pakje monchou (100 gram)
selderijzout
extra nodig: springvorm (of bakplaat), bakpapier

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht 180).

Bekleed een springvorm met bakpapier en vet de rand in met wat olie. Tip: voor feestjes is deze quiche ook zeer geschikt, in dat geval gebruik ik vaak wat meer plakjes bladerdeeg en leeg die naast elkaar op een bakplaat (op mijn bakplaat passen ongeveer 3 rijen van 2,5 plakje). Je krijgt dan een wat plattere ‘taart’ die heel goed in stukjes te snijden is. Ook erg lekker als hartig onderdeel bij een high tea.

Verhit ongeveer 1 el olie in een hapjespan en bak hierin de katenspek kort aan. Voeg de prei toe en stoof het mengsel tot de prei bijna gaar is. Roer nu de eieren en de monchou zorgvuldig door het mengsel en bestrooi met selderijzout. Ik gebruik naar schatting 2 tl, maar voeg dit op geval / naar smaak toe.

Schep het mengsel in de beklede springvorm en bak vervolgens in circa 30 minuten bruin en gaar.

Eet smakelijk!