Tex Mex quiche Daniëlle

Ingrediënten voor 4 personen

1 el olie
1 ui, gesnipperd
300 gram mager rundergehakt (of vega kruimgehakt)
1 rode paprika, in blokjes
1 blik kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt
1 blikje maïs, uitgelekt
1 pakje tomatofrito of 1 potje sugo
2 el Mexicaanse kruiden (mijn favoriet: Euroma)
optie: zout
optie: 3 eitjes en 100 ml crème fraîche
4 volkoren tortilla’s
1 el olie (en een kwastje)
1 zak Tortilla Chips nacho cheese
1 zakje geraspte cheddarkaas
Extra nodig:
Oven
Springvorm, ingevet en met bakpapier bekleed

Bereidingswijze

Vooraf: alle credits voor het idee om van tortilla’s een taart te maken gaan naar AnniePannie . Haar vulling is heerlijk, ik ging met haar basis aan de slag en vulde hem met een vertrouwde ‘chili’ combinatie die ik vaak maak.

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui. Voeg het gehakt toe en bak lichtbruin. Voeg de paprika toe en bak kort mee. Roer de kidneybonen, maïs, tomatensaus en kruiden erdoor en warm goed door. Breng zo nodig op smaak met wat zout.

Bestrijk de tortilla’s dun met de olie en leg deze (deels over elkaar) in de springvorm. Zorg dat de zijkanten van je springvorm bedekt zijn, de tortilla’s mogen iets boven je vorm uitsteken.

Schep de vulling in de vorm en druk goed aan.
(Optie: voor meer samenhang van de vulling kun je 3 eieren en crème fraîche door de vulling mengen. Ik vergat dit de eerste keer, zonder was de taart ook prima gelukt en voldoende stevig).

Bestrooi met tortillachips, indien gewenst kun je de chips breken (een niet te zuinig laagje, maar de zak hoeft niet per sé leeg) en vervolgens met de kaas.

Bak de quiche circa 25 minuten in de warme oven.

Eet smakelijk!