Griekse (maaltijd)salade

Ingrediënten voor 4 personen

1/2 komkommer, in blokjes
400 gram snoeptomaatjes, in stukjes
2 paprika’s (rood en/of oranje), in stukjes
1 pot witte kaas met olijven, uitgelekt
optioneel: munt
zout, peper

Bereidingswijze

Deze salade is simpel, smaakvol en prima als maaltijdsalade te eten voor je lunch, maar ook heerlijk bij gegrild vlees en/of verse foccacia.
De bereiding is eenvoudig: meng alle ingrediënten. Voeg naar wens gedroogde munt toe en breng op smaak met zout en peper. Ik neem deze salade ook graag mee als ik op kantoor werk (dat is nu al wel dik een jaar geleden). Je kunt deze salade prima van tevoren maken.
Ik voeg er ook regelmatig wat couscous aan toe (gaat ook razendsnel: kokend water met couscous mengen en even laten staan, als het voldoende afgekoeld is door de salade mixen).
Serveer de salade bijvoorbeeld met verse foccacia of stokbrood, bij gegrild vlees (kip/köfte/kebab/of wat je maar lekker vindt). Ook heerlijk op een zomerse dag!

Eet smakelijk!