Broccoliroomsoep

Ingrediƫnten voor 4 personen

1 el olie
1 ui, gesnipperd
1 grote stronk broccoli, in roosjes
(Tip: schil de stronk en snijd in blokjes, dit is prima eetbaar)
750 ml groentebouillon (van 2 blokjes)
1 kuipje knoflookkruidenroomkaas (ik gebruik Crefee van de Lidl)
Extra nodig: staafmixer

Erbij serveren:
Gerookte zalm (nog lekkerder: wrap/broodje gerookte zalm)
en/of gerookte kipfiletreepjes
en/of vers afgebakken brood

Bereidingswijze

Verhit de olie in een soeppan. Fruit hierin de ui. Voeg de broccoli en de bouillon toe en breng aan de kook. Kook op laag vuur ongeveer 15 minuten en pureer de soep. Roer de knoflookkruidenroomkaas erdoor.

Deze soep kun je natuurlijk eten als voorgerecht of lunch. Maar met wat extra’s erbij is het ook een uitstekende maaltijd. Wij eten het graag met wraps met gerookte zalm (zalm, de roomkaas en rucola) of met vers afgebakken brood. Maar ook reepjes gerookte kip zijn lekker in deze soep.

En op feestjes serveren we dit soepje ook graag. Het recept is al vaak gedeeld.

Eet smakelijk!