Courgettesoep

Ingrediënten voor 4 personen

1 el olie
1 ui, gesnipperd
2 courgettes, in blokjes
2 kruimige aardappels, in blokjes
2 groentenbouillonblokjes
750 ml water
peper
Extra nodig: staafmixer

Bereidingswijze

Verhit de olie in een grote pan of soeppan. Bak hierin de ui kort glazig. Voeg de courgette toe en schep een paar keer om. Voeg nu de aardappels, bouillonblokjes en het water toe en breng aan de kook. Kook gedurende 15 minuten op laag vuur. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper.

Deze soep is ook heel lekker met (verse) Italiaanse kruiden en/of een schepje crème fraîche of scheut kookroom.

Lekker als voor- of lunchgerecht, met gerookte kipreepjes erin en vers afgebakken brood erbij kun je er ook een maaltijd van maken.

Eet smakelijk!