Maïsmaaltijdsoep

Ingrediënten voor 4 personen

1 el olie
75 gram bacon
1 ui, gesnipperd
1 rode peper, gesnipperd
1 groene paprika, in blokjes
1 blik tomatenblokjes
300 gram aardappels, gehalveerd en in plakjes
2 runderbouillonblokjes
1 blik maïskorrels (uitgelekt)
1 tl komijn
1 tl korianderpoeder
1 (magere) rookworst, in plakjes
1 bekertje crème fraîche (naar keuze de magere variant)
zout, peper
optioneel: verse koriander

Bereidingswijze

Verhit de olie in een soeppan en bak daarin de bacon, ui, rode peper en groene paprika kort aan. Voeg de tomatenblokjes toe en ongeveer 800 ml water (ik gebruik het lege blik en vul dit 2x met water). Doe de aardappels en bouillonblokjes erbij en breng aan de kook. Kook de soep circa 15 minuten op laag vuur, tot de aardappels gaar zijn. Voeg de maïs, komijn, korianderpoeder en rookworst toe en warm de soep goed door. Roer tot slot, van het vuur af, de crème fraîche door de soep en breng op smaak met zou ten peper. Strooi er wat fijngehakte verse koriander over als je daarvan houdt.

Eet smakelijk!