Minestronesoep

Ingrediƫnten voor 4 personen

1 el olie
600 gram Italiaanse roerbakmix of (lekkerder) :
150 gram worteltjes in blokjes, 1/2 courgette in blokjes, 1 rode paprika in stukjes, 1 gesnipperde ui en 1 prei in ringen
1 blik tomatenblokjes
500 ml water
2 groentebouillonblokjes
150 gram pastaschelpjes
optie: 200 gram salami, in reepjes
optie: (verse) pesto
Erbij: afbakbrood, op de foto focaccia van de Lidl

Bereidingswijze

Verhit olie in een soeppan en fruit de groenten kort. Als je zelf een mengsel hebt gemaakt kun je alle groenten tegelijk in de pan doen, maar ik begin zelf graag met ui/prei, daarna wortel, dan courgette en paprika. Voeg daarna de tomatenblokjes en het water toe samen met de bouillonblokjes en de pasta. Breng aan de kook en kook 10 – 15 minuten, controleer of de pasta voldoende gaar is.

Het is lekker om op het laatst nog wat salami door de soep te roeren en/of de soep te serveren met pesto. Ik geef er ook meestal een warm stuk afbakbrood bij, zoals focaccia.

Eet smakelijk!