Simpele tomaten-paprikasoep

Ingrediƫnten voor 4 personen

2 el olijfolie
2 grofgehakte tenen knoflook
2 uien in grove snippers
groot blik tomatenpuree
1 kg tros- of romatomaten in grove stukken
2 rode (punt)paprika’s in grove stukken
1,5 liter water
3 groentebouillonblokjes
scheutje gembersiroop (3 el denk ik)
flink wat Italiaanse kruiden
Lekker met vers brood

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de knoflook en uien. Bak een minuutje of 3-4. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak kort en omscheppend mee. Dan de tomaten en (punt)paprika’s erbij en goed roeren. Giet hier het water op en voeg de groentebouillonblokjes toe en breng aan de kook. Laat 15 minuten koken en pureer de soep dan. Breng op smaak met een scheutje gembersiroop en flink wat Italiaanse kruiden. Lekker met vers brood. Eet smakelijk!