Tomatensoep

Ingrediƫnten voor 4 personen

2 el olijfolie
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 winterpeen, in blokjes
1 blikje tomatenpuree
2 takjes tijm
8 romatomaten, in stukjes
750 ml water
2 bouillonblokjes (groenten voor vega, rund kan ook)
optie: scheutje kookroom, Italiaanse kruiden
Extra nodig: staafmixer

Bereidingswijze

Zelf soep maken, lekker en simpel. Verhit de olie in een soeppan of royale pan met dikke bodem en fruit de ui, knoflook en winterpeen 5 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee (2 minuten ongeveer). Voeg de tijm, tomaten, water en bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Laat de soep 15 minuten koken en pureer vervolgens met de staafmixer. Serveer naar wens met een scheutje kookroom en bestrooi met Italiaanse kruiden.

Lekker met wat vers (afgebakken) brood.

Variatietip: voeg na het pureren een zak Italiaanse groentenmix en 150 gram pastaschelpjes toe en kook nog minimaal 10 minuten. Dan heb je Italiaanse Minestronesoep, lekker met pesto!

Eet smakelijk!